PRÍSADY
Na cesto:
- 100 g Celozrnná špaldová múka
- 200 g Špaldová múka
- 60 g Trstinový cukor
- 30 g Kakaový prášok
- 100 g Maslo
- 2 ks. Vaječný žĺtok
- 100 ml Mlieko
Na náplň:
- 500 g Drobivý tvaroh
- 250 g Jemný tvaroh
- 3 ks. Vaječný bielok
- 1 ks. Vaječný žĺtok
- 20 g Vanilkový proteínový prášok (možno nahradiť sladidlom)
- 2 Polievkové lyžice Pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- Sladidlo podľa chuti
PRÍPRAVA
- V miske zmiešajte múku, kakaový prášok a cukor. Pridajte žĺtky, maslo izbovej teploty a mlieko a vymiešajte cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho aspoň 30 minút chladnúť.
- Na náplň zmiešajte tvaroh s proteínovým práškom, sladidlom, žĺtkami a pudingovým práškom. Bielka vyšľahajte do tuha a vmiešajte ich do tvarohovej zmesi.
- Polovicu cesta nahrubo nastrúhajte na plech vyložený papierom na pečenie. Navrch rozotrite tvarohovú plnku a nahrubo nastrúhajte druhú polovicu cesta. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C približne 30 – 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ! A ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply