Jednoduchá piškótová roláda: Nič nechutí lepšie ako tradičné dobroty!

Suroviny:
  • 6 vajec
  • 5 polievkových lyžíc polohr. múky
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica vody
  • prášok do pečiva
  • marhuľový džem (najlepšie domáci)
  • Papier na pečenie

Príprava:
  1. Vajíčka oddelím, bielky s 1 lyžicou cukru vyšľahám v kuchynskom robote do tuha s trochou soli, potom odstavím a žĺtky vymiešam so zvyšným cukrom a 1 lyžicou vody do peny.
  2. Múku preosejem, potom opatrne primiešam dva druhy vaječnej peny, primiešam aj múku, do ktorej som predtým vmiešala prášok do pečiva.
  3. Plech vyložím papierom na pečenie a nalejem naň zmes, ktorú rovnomerne rozotriem. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút do zlatista.
  4. Vyberiem a papier odlepím, kým je cesto teplé a piškótu zrolujem. Keď trochu vychladne, rozviniem, potom natriem marhuľovým džemom a znova zrolujem. Posypem vanilkovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Keby som vedel skôr, že paradajky takto pôsobia na naše telo, rozhodne by som ich jedol viac!
Najchutnejšou a najzdravšou zeleninou leta sú paradajky. Ak môžete, jedzte vždy domáce...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *