Ingrediencie:
- 30 dkg hladkej múky
- málo soli
- 1 celé vajce
- 1 pohár kyslej smotany
Ostatné:
- 10 dkg múky
- 10 dkg tuku alebo margarínu na pečenie
Príprava:
- Suroviny spolu zmiešame. Valčekom vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. – 10 dkg múky zmiešame s 10 dkg vlažného tuku – potom touto zmesou potrieme vyvaľkané cesto. Zrolujeme ho od pozdĺžneho okraja ako rožok a dáme do chladničky, aby tuk alebo margarín na varenie stuhol.
- “Roládu” rozrežeme na 4 časti a každú rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu položíme plnku, polejeme kyslou smotanou a zvinieme.
- Vložíme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča, vrch potrieme olejom a kyslou smotanou. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov (horkovzdušná) a pečieme dozlatista asi 30-35 minút.
- Môžeme naplniť čímkoľvek. Hrozienka s tvarohom, višne a pod.
Leave a Reply