JEDNODUCHÝ A RÝCHLY recept na točené pečivo!

Ingrediencie:
  • 30 dkg hladkej múky
  • málo soli
  • 1 celé vajce
  • 1 pohár kyslej smotany
Ostatné:
  • 10 dkg múky
  • 10 dkg tuku alebo margarínu na pečenie

Príprava:
  1. Suroviny spolu zmiešame. Valčekom vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. – 10 dkg múky zmiešame s 10 dkg vlažného tuku – potom touto zmesou potrieme vyvaľkané cesto. Zrolujeme ho od pozdĺžneho okraja ako rožok a dáme do chladničky, aby tuk alebo margarín na varenie stuhol.
  2. “Roládu” rozrežeme na 4 časti a každú rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu položíme plnku, polejeme kyslou smotanou a zvinieme.
  3. Vložíme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča, vrch potrieme olejom a kyslou smotanou. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov (horkovzdušná) a pečieme dozlatista asi 30-35 minút.
  • Môžeme naplniť čímkoľvek. Hrozienka s tvarohom, višne a pod.
Prajeme dobrú chuť a príjemne pečenie!

Written By
More from redakcia
Božský krémový koláč s jahodami: Tento dezert ešte nikto neodmietol!
Ingrediencie na plech s rozmermi 20 x 30 cm: 4 VAJCIA 4...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *