Zákusok Bohémky: Bez múky a s výborným parížskym krémom!

INGREDIENCIE
  • 4 ks bielky
  • 130 g kryštálový cukor
  • 30 g kakao
  • 80 g mleté orechy
Parížsky krém:
  • 80 ml smotana na šľahanie
  • 120 g kryštálový cukor
  • 170 g maslo
Poleva:
  • 40 g čokoláda na varenie
  • Cera
POSTUP
  1. Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom.
  2. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st. C 10 – 13 minút.
  3. Krém: Ten sa robí z večera do rána alebo z rána do večera, proste aspoň 5 hodín. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky aspoň na spomínaných 5 hodín. Keď je dokonale vychladnutý, nakrájame doň maslo.
  4. Šľaháme na stredných otáčkach nejakých 10 minút.
  5. Plát nakrájame na 3 časti, ktoré plníme a kladieme na seba.
  6. V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.
  7. Nie je toho veľa, nakrájala som 18 kúskov.
DOBRÚ CHUŤ! 👩‍🍳

 

  • Zdroj:eruska25
Written By
More from redakcia
Čo a ktoré doplnky môžu spôsobiť búšenie srdca…
Váš srdcový tep je starostlivo načasovaný jav. Elektrické signály sa pohybujú s…...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *