
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 ks – vanilkový jogurt / kyslá smotana
- 2ks – banán
- 1 bal. – vanilkový cukor
- 1 lyžica – med
- 1/2 bal. – prášok do pečiva
- 1 lyžička – sóda bikarbóna
- 1 bal. – vanilkový puding
- 2 lyžice – detská krupica
- 2 lyžice – olej
- 1/2 ks – citrón – šťava
Krém:
- 1 bal. – vanilkový puding
- 6 kociek – biela čokoláda
- 200 ml – mlieko
- 200 ml – minerálna voda
- cukor podľa chuti
- čokoládová poleva
Postup:
- Banány rozmixujeme na kašu, pridáme šťavu z polovice citróna a jogurt. Premiešame a pridáme všetky ostatné suroviny (ak je cesto príliš tuhé, pridáme ešte jogurt – závisí to na hustote jogurtu. Namiesto jogurtu môžeme použiť aj kyslú smotanu). Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.
- Krém:Puding uvaríme v mlieku a vo vode (+ cukor podľa chuti). Do horúceho pudingu pridáme na kocky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Biely krém nanesieme na upečený a vychladnutý plát cesta a pekne uhladíme. Ozdobíme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!😋👌
* TIP: Namiesto banánov môžete použiť aj jablká.
Leave a Reply