Jednoduchý krémový koláč, ktorý zvládne naozaj každý a chutí fantasticky. Nepremeškajte tento lahodný recept.
Ingrediencie:
CESTO
- 1 balíček lístkového cesta
- trochu cukru
- trochu vody
KRÉM
- 500 ml mlieka
- vanilková aróma podľa chuti
- 3 žĺtky
- 25 g práškového cukru
- 10 g škrobu
- 50 g hladkej múky
- 100 g masla
Postup:
- Lístkové cesto rozdeľte na tri časti a vyvaľkajte ho tak, aby boli všetky tri pláty rovnako veľké. Pred pečením každý plát pokropte vodou a posypte práškovým cukrom. Plech si vyložíme papierom na pečenie a potom pečiete približne 15-20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
- Na krém si zohrejte v hrnci 350 ml mlieka a za stáleho miešania v ňom rozmiešajte žĺtky a cukor. Keď je zmes zahriata (nedosiahne trvalý var), pomaly pridajte aj zvyšných 150 ml mlieka. Stále miešajte. Pridajte do krému múku, škrob a vanilková aróma a uvarte hustý krém.
- Po uvarení krém odstavte a nechajte mierne vychladnúť, potom primiešajte po kúskoch maslo. Krém si rozdeľte na dve polovice.
- Na prvú časť upečeného lístkového cesta naneste prvú polovicu vanilkového krému. Priklopte druhou časťou cesta a opäť potrite krémom.
- Akú zvolíte polevu, je na Vás. Môžete urobiť napr. cukrovú z vody a cukru. Potom stačí preliať rozpustenou tmavou čokoládou a dorobiť ľubovoľný vzor.
Leave a Reply