Jednoduchý krémový koláč, ktorý zvládne úlne každý. MŇAM!

Ingrediencie:
CESTO
  • 1 balíček lístkového cesta
  • trochu cukru
  • trochu vody
KRÉM
  • 500 ml mlieka
  • vanilková aróma podľa chuti
  • 3 žĺtky
  • 25 g práškového cukru
  • 10 g škrobu
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g masla
Postup:
  1. Lístkové cesto rozdeľte na tri časti a vyvaľkajte ho tak, aby boli všetky tri pláty rovnako veľké. Pred pečením každý plát pokropte vodou a posypte práškovým cukrom. Plech si vyložíme papierom na pečenie a potom pečiete približne 15-20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
  2. Na krém si zohrejte v hrnci 350 ml mlieka a za stáleho miešania v ňom rozmiešajte žĺtky a cukor. Keď je zmes zahriata (nedosiahne trvalý var), pomaly pridajte aj zvyšných 150 ml mlieka. Stále miešajte. Pridajte do krému múku, škrob a vanilková aróma a uvarte hustý krém.
  3. Po uvarení krém odstavte a nechajte mierne vychladnúť, potom primiešajte po kúskoch maslo. Krém si rozdeľte na dve polovice.
  4. Na prvú časť upečeného lístkového cesta naneste prvú polovicu vanilkového krému. Priklopte druhou časťou cesta a opäť potrite krémom.
  5. Akú zvolíte polevu, je na Vás. Môžete urobiť napr. cukrovú z vody a cukru. Potom stačí preliať rozpustenou tmavou čokoládou a dorobiť ľubovoľný vzor.
Dobrú chuť prajeme 🙂!
Zdieľajte tento recept aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*