Jednoduchý, krémový koláč s kakaom a piškótami: Vaše deti si ho zamilujú!

  • Ak milujete krémové dezerty, potom vás recept na krémové rezy s kakaovou piškótou maximálne poteší. Dezert je tak rýchlo pripravený , skôr ako uvaríte vodu na kávu. Káva sa ku krémovým rezom úžasne hodí.
  • Stačí chvíľka pečenia, voňavá káva, dobrá nálada, príjemné počasie a pohodový deň sa môže začať.
PRÍSADY NA CESTO
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
NA KRÉM
  • 1 l mlieka
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 2 smotany na šľahanie
  • 250 g masla
  • 200 g čokolády na varenie

POSTUP:

1) Najprv upečte piškótový koláč. Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Do zmesi pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
2) Nalejte naň cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
3) Teraz prichádza na rad krém. Krém uvaríme klasickým spôsobom. Do vriaceho mlieka a cukru pridáme pudingový prášok a uvaríme krém.
4) Nechajte ho vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka. Toto pridáme do studeného krému. Vymiešajte na hladký krém.
5) Upečený a vychladnutý piškót natrieme pudingovým krémom.
6) A nakoniec luxusná poleva. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli.
7) Ďalej ju už nezahrievajte a stiahnite z ohňa. Vyšľahajte si smotanu a dôkladným miešaním ju spojte s čokoládou. Vzniknutú polevu nalejte na pudingový krém a nechajte stuhnúť.
8) Hotové rezy môžete ešte nechať vychladnúť a potom podávať.

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*