Ingrediencie:
- 50 dkg lístkového cesta s maslom
Na krém:
- 1 l mlieka
- 6 vajec
- 20 dkg cukru
- 15 dkg hladkej múky
- 5 dkg vanilkového cukru
Príprava:
- Lístkové cesto rozdeľte na polovicu a rozvaľkajte na veľkosť plechu. Predhrejte rúru na 200 °C a pečte jeden po druhom.
- Po vychladnutí nakrájajte jeden z plátov cesta na kocky, na ktoré chcete krém nakrájať. To bude na vrch.
- Na prípravu krému oddeľte vajcia. Žĺtky uvarte s 15 dkg cukru, múkou, mliekom a vanilkovým cukrom do zhustnutia.
- Bielky vyšľahajte so zvyšnými 5 dkg cukru nad parou (asi 5 minút) a ešte teplé ich vmiešajte do žĺtkov. Jemne premiešajte, aby sa pena nerozbila.
- Po vychladnutí natrite krém na cesto. Na vrch úhľadne poukladajte na kocky nakrájané pláty pečiva. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Leave a Reply