Jednoduchý šľahačkový dezert, ktorý je hotový behom chvíle a je ozaj výborný!

Potrebujete:
Cesto:
  • 3 vajcia
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
  • 30 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 2 šálky 33% šľahačky
  • čokoláda podľa chuti (na varenie, tmavá, margot)

Postup:
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (menší plech) a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20-25 minút. Nechajte vychladnúť.
  2. Krém: Z 30 g masla a rovnakého množstva hladkej múky pripravte zápražku. Postupne pridávajte mlieko po malých dávkach a zakaždým dobre premiešajte. Hladkú kašu nechajte vychladnúť. Vyšľahajte 100 g masla s cukrom a kakaom. Keď je zápražka vychladnutá, postupne ju za stáleho šľahania pridávajte k maslu.
  3. Šľahačku vyšľahajte do tuha. Na tortu natrieme kakaový krém, navrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou podľa chuti (ja som použila margotku).
Zdieľajte tento recept aj so svojími priateľmi na Facebooku 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*