Polievky sú veľmi prospešné pre naše zdravie, a preto by sa ľudia, ktorí tvrdia, že polievky nemajú radi, mali zamyslieť nad tým, o čo prichádzajú.
Okrem doplnenia živín čistia celý organizmus a posilňujú imunitný systém. Teraz si popíšeme 3 veľmi zdravé spôsoby prípravy polievky. Tie by sa mali zjesť v 4-6 porciách počas troch dní. Medzi jedlami pite veľa vody, aby ste pomohli obličkám fungovať a vylučovať toxíny.
- Brokolicová polievka
Zloženie:
- 2,5 šálky brokolice
- 3 stonky zeleru
- 1 šálka nakrájanej kapusty
- 1 cibuľa
- 2 šálky zeleninovej alebo mäsovej šťavy
- šťava z 1 citróna
- štipka morskej soli
- 2 polievkové lyžice kolagénu
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
Príprava:
Najprv na kokosovom oleji orestujte zeler a cibuľu, potom pridajte brokolicu a chvíľu ju poduste. Potom pridajte zvyšok zeleniny, potom vývar, soľ a nakoniec, keď je takmer hotová, kolagén.
- Zázvorovo-mrkvová polievka
Zloženie:
- 3 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
Príprava:
Uvarte mrkvu a zázvor, potom pridajte zeleninový vývar a povarte. Na kokosovom oleji orestujte cibuľu a potom ju zalejte práve uvarenou mrkvovou šťavou. Pridajte kokosové mlieko, nasekaný cesnak a varte ďalších 5 minút. Potom rozmixujte na krémovú konzistenciu.
- Polievka z červenej šošovice
Zloženie:
- pol šálky červenej šošovice
- 1 malá cibuľa
- 1 jablko
- 2 sladké zemiaky
- 2 mrkvy
- ½ čajovej lyžičky rasce
- ½ čajovej lyžičky papriky
- ¼ šálky kokosového oleja
- 1 štipka zázvoru
- 4 a pol šálky vývaru z kostí
- soľ, korenie
Príprava:
Rozohrejte kokosový olej, pridajte mrkvu, jablká, cibuľu a sladké zemiaky. Pridajte všetky tekuté prísady, potom šošovicu, rascu, zázvor, papriku a priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením. Varte pol hodiny.
Leave a Reply