Jemný čerešňový koláč s lahodným kokosovým krémom: Je to mňamka!

Ingrediencie na cesto:
  • 6 vajec
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja na varenie
  • 22 dkg múky
  • 1 pudingový prášok s čokoládovou príchuťou 48 gramov
  • 30 dkg cukru
  • 3 dkg nesladeného kakaového prášku
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
  • 15 dkg bielej čokolády
  • 2 pudingové prášky s príchuťou vanilky alebo kokosu
  • 5 dkg kokosových hoblín
  • 4 dcl mlieka
  • 15 dkg cukru
  • 4 dcl šľahačky
  • 20 dkg vykôstkovaných čerešní
  • 1 lyžička želatíny
  • ½ dcl vody
Na vrch:
  • 5 dkg kokosových hoblín
  • 2 vrecúška vanilkového cukru

Príprava:
  1. Príprava krému: Pudinkové prášky uvaríme s cukrom a mliekom, potom vmiešame strúhaný kokos a tiež bielu čokoládu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Želatína sa namočí do vlažnej vody.
  3. Smotanu vyšľaháme na tuhú penu a po malých častiach primiešame k pudingovému krému.
  4. Pridá sa aj vychladnutá roztopená želatína, potom sa dobre premieša a vloží sa do chladničky.
  5. Príprava cesta: Vajcia vymiešame s cukrom do peny, potom pridáme mlieko a olej na varenie. Dobre premiešame a potom pridáme múku, vanilkový cukor, kakao, pudingový prášok a prášok do pečiva.
  6. Vymiesené cesto rozdelíme na dva plechy na vystlaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
  7. Scedené čerešne voľne vmiešame do 2/3 krému a rozotrieme na spodný plát. Pridáme druhý plát a potrieme zvyšnou 1/3 krému.
  8. Vanilkový cukor zmiešame so strúhaným kokosom a nasypeme na krém.
Zdieľajte tento úžasný recept aj so svojimi priateľmi :). Ďakujeme!

Written By
More from redakcia
Odkedy máme tieto rastlinky v kúpeľni, naša pokožka je zdravá, imunita silná a všetci žiarime ako nikdy predtým!
Možno váš domov skrášľujú rôzne druhy rastlín, ale skúsili ste ich niekedy...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *