Jemný piškótový koláč s kondenzovaným mliečnym krémom, ktorý je super voľba ku kávičke!

Potrebujeme:
  • Múka polohr. 250-300 g
  • Vajce – 10 ks
  • Cukor 200 g.
  • Prášok do pečiva – 2 lyžičky
  • Štipka soli
  • vanilkový cukor – 2 g.
Na krém:
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • Maslo 180 g.

Postup:
  1. Do misky mixéra rozbijeme vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme ingrediencie.
  2. Múku preosejeme cez jemné sitko. Pridajte k nej soľ, prášok do pečiva a vanilku, premiešajte.
  3. Zmiešajte suché a tekuté prísady.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti, upečieme 2 koláčiky  s priemerom 16 centimetrov. Koláčiky pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov
  5. Hotové koláčiky úplne ochlaďte na mriežke a každú rozrežte na dve časti.
  6. Mixérom vyšľaháme kondenzované mlieko a maslo. Pre pohodlnejšiu prácu použite cukrárske vrecko.
  7. Koláčiky natrieme krémom a poukladáme na seba.
  8. Boky a vrch natrieme krémom.
  9. Ozdobte koláč podľa svojich predstáv ovocím, orieškami, pukancami, čokoládou alebo karamelom.
Želáme vám dobrú chuť!❤️😋

Written By
More from redakcia
Osviežujúci dezert s jahodami: Ľahký ako obláčik!
Ingrediencie: 2 vajcia M 100 g práškového cukru 5 polievkových lyžíc vody...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *