Jogurt som nahradila iným produktom. Kilogramy začali samé ubúdať!

Hľadáte alternatívu k tradičnému jogurtu? Alebo možno ste fanúšikom Skyra a chcete vyskúšať niečo nové? Potom musíte spoznať kvarg – hustý, krémový syr, ktorý si získa srdcia milovníkov zdravej výživy.

Pochádza zo Škandinávie a rýchlo si získava obľubu po celom svete. Ako sa líši od skyru a prečo sa ho oplatí zaradiť do jedálnička? Ak si myslíte, že skyr je najlepšou voľbou pre ľudí, ktorí sa starajú o svoju postavu, je čas na prekvapivý objav – kvarg.

Tento krémový a hustý produkt zo Škandinávie je na pultoch poľských obchodov čoraz obľúbenejší. Navyše je ideálnou náhradou prírodného jogurtu a skyru, najmä pre ľudí na chudnúcej diéte.

Kvarg pomáha nielen pri chudnutí, ale podporuje aj zdravé trávenie a dodáva množstvo cenných živín. Nahradiť ním tradičný jogurt môže byť kľúčom k úspechu v boji s nadváhou.

V porovnaní so skyrom je kvarg krémovejší a hustejší, čo z neho robí ideálnu voľbu pre ľudí, ktorí si cenia zamatovú textúru. Hoci sú kvarg a skyr z hľadiska obsahu kalórií podobné, pretože obe verzie majú v 100 g približne 64-65 kcal, kvarg má menej kyslú chuť.

Vyrába sa z inej bakteriálnej kultúry, vďaka čomu je chuťovo jemnejšia ako skyr, skôr ako grécky jogurt. Okrem toho kvarg, podobne ako skyr, obsahuje až 12 g bielkovín na 100 g produktu, čo z neho robí skvelú voľbu pre ľudí s vysokoproteínovou diétou.

Kvarg – poklad živín

Kvarg je skutočná vitamínová a minerálna bomba. Je bohatý na:

Proteín: Proteín je nevyhnutný pre stavbu a regeneráciu tkanív a tiež pomáha udržiavať pocit sýtosti.
Vápnik: Posilňuje kosti a zuby.
Probiotické baktérie: Zlepšujú činnosť tráviaceho systému a posilňujú imunitu.
Vitamíny skupiny B: Sú zodpovedné za správne fungovanie nervového systému.

Prečo si vybrať kvarg?

Chudnutie: Vysoký obsah bielkovín a nízky obsah kalórií robia z kvargu vynikajúci produkt pre ľudí, ktorí chcú schudnúť. Proteín zrýchľuje metabolizmus, pomáha spaľovať tuky a udrží vás pocit sýtosti na dlhú dobu.

Zdravé stravovanie: Kvarg je bohatý na živiny, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu.

Všestrannosť: Kvarg sa dá použiť mnohými spôsobmi. Výborne chutí samostatne, s ovocím, orechmi, ovsenými vločkami, aj ako prísada do kokteilov, dezertov a omáčok.

Ako jesť kvarg? Nápady na zdravé občerstvenie

Kvarg s ovocím: Kvarg skombinujte s vašim obľúbeným ovocím, ako sú jahody, maliny, čučoriedky alebo banány. Pre chuť môžete pridať trochu medu alebo javorového sirupu.

Kvarg s ovsenými vločkami: Pripravte si zdravé raňajky zmiešaním kvargu s ovsenými vločkami, chia semienkami a orechmi.

Kvarg s prísadami: Experimentujte s rôznymi prísadami, ako je kakao, škorica, vanilka, med, orechy, semienka.

Kvarg ako základ omáčok a dipov: Kvarg môže byť skvelým základom na prípravu zdravých omáčok a dipov, napr.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*