JOGURTOVO-BANÁNOVÝ REZ: Lahodný a osviežujúci dezert!

  • Jogurtovo-banánový rez bude určite obľúbený, najmä v teplom počasí. Lahodný a osviežujúci dezert poteší všetky mlsné jazýčky…
Budeme potrebovať:
Na cesto
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém
  • 2 banány
  • 280 ml bieleho jogurtu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatínového zahusťovadla (za studena)
  • 80 g cukru
Na polevu
  • 50 g čokolády

Postup:
  1. Najprv oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do nadýchanej peny, ktorá drží tvar. Potom prejdeme k žĺtkom, do ktorých pridáme cukor a vyšľaháme ich. V ďalšej miske máme pripravenú múku, ktorú dôkladne zmiešame s práškom do pečiva. Nakoniec zmes múky, žĺtkov a bielkov opatrne zmiešajte do jednej hmoty tak, aby celá hmota bola nadýchaná.
  2. Pripravte si formu, ktorú najprv vymastite maslom. Potom do nej nalejte pripravenú zmes cesta a vložte ju do vyhriatej rúry. Pečte približne 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Pripravte si krém na banánový rez tak, že ho najprv vyšľaháte do nadýchanej šľahačky. Aby bola šľahačka čo najlepšia, musí byť dobre vychladená. Potom dajte banány a cukor do mixéra a keď sa banány rozmixujú na hladkú kašu, prelejte ju do misky. K banánom pridajte biely jogurt a premiešajte.
  4. Želatínový zahusťovač rozmiešajte metličkou asi v štvrť litri studenej vody a miešajte asi 10 až 15 sekúnd. Potom pridajte jogurtovo-banánovú zmes a metličkou ju spojte. Nakoniec pridajte šľahačku a opatrne ju premiešajte, aby nespadla. Krém je pripravený.
  5. Najskôr nalejte krém do formy (ako na srnčí chrbát). Forma môže byť vystlaná potravinárskou fóliou. Potom položte kôrku na jogurtovú zmes tak, aby mierne presahovala formu (na výšku). Pripravený dezert vložte do chladničky aspoň na tri hodiny.
  6. Ak chcete mať istotu, že koláč dokonale drží tvar, položte naň tanier alebo plech a po troch hodinách formu otočte tak, aby bol koláč na spodku. Koláč ešte nevyklopujte z formy a nechajte ho niekoľko hodín stuhnúť. Potom opatrne vyberte formu a koláč po celej ploche ozdobte rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť!😋👌
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinkou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*