Jogurtový koláč s jahodami a mrveničkou: Babičkina klasika!

Ingrediencie:
  • 3 poháre pšeničnej polohrubej múky
  • Prírodný hustý jogurt, pre mňa veľký pohár, 330 g
  • 3/4 šálky oleja
  • 3/4 šálky cukru
  • 3 veľké vajcia
  • Prášok do pečiva 2 plné lyžičky
  • Jahody 300 g
Mrvenička:
  • Pšeničná polohrubá múka 100 g
  • Studené maslo 50 g
  • Práškový cukor 50 g

Príprava:
  1. Najprv si pripravte mrveničku. Do misy dáme všetky ingrediencie: studené maslo, cukor a múku. Všetko spolu potierajte prstami, kým sa nevytvorí drobenka. Potom vychladnúť v chladničke po dobu 30 minút.
  2. Všetky suroviny na cesto by mali mať izbovú teplotu.
  3. Do misky rozbijeme vajcia, pridáme jogurt, olej a cukor. Všetko spolu zmiešame, aby sa suroviny spojili. Potom po dávkach preosejeme múku s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame lyžicou alebo metličkou.
  4. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie (32×22 cm). Na vrch poukladáme polovičky jahôd. Nakoniec posypeme mrveničkou.
  5. Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme až cca 40 minút. Vyskúšajte pichnúť špajdlu, pretože každá rúra pečie inak.
Dobrú chuť!👩‍🍳👌👌😋
Zdieľajte aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*