Ingrediencie:
- 3 poháre pšeničnej polohrubej múky
- Prírodný hustý jogurt, pre mňa veľký pohár, 330 g
- 3/4 šálky oleja
- 3/4 šálky cukru
- 3 veľké vajcia
- Prášok do pečiva 2 plné lyžičky
- Jahody 300 g
Mrvenička:
- Pšeničná polohrubá múka 100 g
- Studené maslo 50 g
- Práškový cukor 50 g
Príprava:
- Najprv si pripravte mrveničku. Do misy dáme všetky ingrediencie: studené maslo, cukor a múku. Všetko spolu potierajte prstami, kým sa nevytvorí drobenka. Potom vychladnúť v chladničke po dobu 30 minút.
- Všetky suroviny na cesto by mali mať izbovú teplotu.
- Do misky rozbijeme vajcia, pridáme jogurt, olej a cukor. Všetko spolu zmiešame, aby sa suroviny spojili. Potom po dávkach preosejeme múku s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame lyžicou alebo metličkou.
- Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie (32×22 cm). Na vrch poukladáme polovičky jahôd. Nakoniec posypeme mrveničkou.
- Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme až cca 40 minút. Vyskúšajte pichnúť špajdlu, pretože každá rúra pečie inak.
Dobrú chuť!👩🍳👌👌😋
Zdieľajte aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply