Kakaové slimáky s fantastickou sladkou naplňou a posypané práškovým cukrom!

POSTUP

  1. Zarobíme si kvások. Trochu vlažného mlieka zmiešajte s trochou cukru a rozdroleným droždím. Až kvások vzíde, spojte ho so zvyšnými ingredienciami, okrem kakaa a práškového cukru. Cesto spracujte a uložte do misy, prekryte plátenou utierkou a uložte na teplé miesto. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, môžete s ním začať pracovať.
  2. Po vykysnutí si cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkajte a vykrojte si podlhovasté obdĺžniky. Premiešajte si v miske kakao a práškový cukor. Touto kakaovou, cukrovou zmesou husto poprášte jednotlivé obdĺžniky.
  3. Začnite namotávať do slimákov. Môžete si pomôcť prstom, alebo opačným koncom varešky. Namotané slimáky prekryte utierkou a nechajte ešte desať minút odpočívať.
  4. Potom si vyložte plech papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečte 20 minút na 180 stupňov. Hotové slimáky môžete znovu poprášiť práškovým cukrom.

zdroj:  receptneked.hu