Prísady na cesto:
- 1 kocka masla (alebo 250 g margarínu)
- 1/2 pohára vody
- 3 lyžice kakaa
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 pohár cukru
- 2 šálky celozr. polohr. múky
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Prísady na krém:
- 500 g tvarohu
- 1 pohár cukru
- 1 krémový puding (bez pridaného cukru)
- 1 polievková lyžica zemiakovej múky
- 2 vajcia
Okrem toho:
- Forma na tortu s priemerom 24 cm
- Papier na pečenie
- Čokoládová poleva (hotová)
Postup:
- V hrnci rozpustite maslo, nalejte vodu, pridajte kakao a cukry. Prísady zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí, potom stiahnite plyn a ochlaďte. Do misky som nasypala preosiatu celozrnnú múku (s práškom do pečiva), rozšľahala vajcia a primiešala rozpustené maslo s cukrami a kakaom. Cesto som dôkladne premiešala mixérom.
- Tortovú formu s priemerom 24 cm som vystlala papierom na pečenie (len dno) a naliala do nej cesto.
- Potom som pripravila tvarohovú zmes. Tvaroh som dala do misky, pridala cukor, puding, zemiakovú múku, 2 žĺtky a premiešala. Bielka som vyšľahala do tuhej peny a pridala ich k tvarohu. Špachtľou som premiešala tvaroh.
- Potom som zmes navrstvila na cesto. Koláč som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 50 minút. Keď bol koláč upečený a vychladnutý, urobila som mriežku z čokoládovej polevy.
DOBRÚ CHUŤ! A ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply