Deň 1:
Raňajky: Žltý melón (1/4), parmská šunka (100 g). Bez pečiva.
Desiata: Vodný melón (250 g)
Obed: Kuracie prsia (150 g) na pare s plátkom údeného syra, orieškami (30 g) a žltým melónom (1/4). Kuracie prsia dáme do parného hrnca, na vrch položíme plátok údeného syra a 30 min. paríme. Nesolíme. Servírujeme s hrsťou orieškov a 1/4 cukrového melóna nakrájaného na kocky alebo hrubšie plátky.
Olovrant: Žltý melón (1/4), hrsť müsli, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu.
Večera: Zeleninový šalát z ľadového šalátu (1/4), vodného melónu (1/4), kociek chudej šunky (50 g) s dresingom. Nakrájame ľadový šalát, melón a chudú šunku na kocky. Jemne polejeme dresingom z balzamikového octu, vody a lyžičky medu.
Deň 2:
Raňajky: Žltý (cukrový) melón (1/4), biely nízkotučný jogurt (malé balenie), kávová lyžička medu. Melón nakrájať, zaliať jogurtom a pokvapkať medom.
Desiata: 250 g vodného melónu
Desiata: 250 g vodného melónu
Obed: Grilovaný hermelín so žltým melónom a rukolou. 1 nízkotučný hermelín (120 g) nasucho opečieme z oboch strán na teflónovej alebo grilovacej panvici. Na tanier naservírujeme rukolu, pridáme grilovaný hermelín a 1/4 cukrového melónu.
Olovrant: 3 dl šťavy z červeného melónu (stačí rozmixovať melón bez jadierok)
Večera: Chudá alebo parmská šunka (100 g), žltý melón (1/4), mozarella (najlepšie guľôčky), celozrnná žemľa. Urobíme si pekné špízy: na paličku napichujeme kocky melóna šunku a mozzarellu. Jeme s celozrnnou žemľou.
Deň 3:
Raňajky: Červený melón (250 g) s mozarellou (100 g). Bez pečiva.
Desiata: Červený melón rozmixovaný (300 ml) a zmrazený.
Obed: Rizoto (150 g trojfarebná ryža) so žltým melónom (1/4), cibuľou, čiernymi olivami (20 polovičiek), rastlinnou šľahačkou (3 polievkové lyžice) a parmskou šunkou (50 g). Ryžu uvaríme v jemne osolenej vode. Na olivovom oleji do ružova opražíme stredne veľkú nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, čierne olivy, nakrájanú parmskú šunku a 3 polievkové lyžice nízkotučnej rastlinnej šľahačky. Zamiešame a dáme na tanier. Na vrch dáme kocky nakrájaného žltého melónu.
Olovrant: Červený melón (250 g)
Večera: Šalát so žltým melónom (1/4), údeným syrom (50 g) a rybím filé na pare (100 g). Na pare (v parnom hrnci, alebo v paráku) paríme 1/2 hod. rybie filé (z tresky). Môžeme ju jemne osoliť. Hotovú rybu nakrájame na kocky, pridáme na kocky alebo plátky nakrájaný údený syr (napríklad Kolibu) a na kocky nakrájaný žltý melón.
Dúfame, že sa vám článok páčil a informácie v ňom boli užitočné! Ak áno neváhajte sa oň podeliť s priateľmi. Želáme vám pekný deň. Redakcia
1 2
Leave a Reply