Keď po sviatkoch ostanú kapustové závitky, dám ich do mrazničky. Vždy si pamätám jednu vec!

Plnená kapusta je jedným z jedál, ktoré nás doma sprevádzajú počas sviatkov a rodinných stretnutí. Zahrejú po jesenných prechádzkach, upokoja hladné brušká a ani to najhoršie počasie nie je také hrozné.

Ide o pomerne časovo náročné jedlo, preto využite možnosť zamraziť si pár kúskov na neskôr. Ak vám po sviatku všetkých svätých alebo inej rodinnej oslave, kde sa podávali kapustové zvitky, zostalo pár porcií, začnite ich mraziť.

Ako ich zamraziť?

Zmrazovanie je jedným z najlepších a najrýchlejších spôsobov skladovania potravín. Ak máte v mrazničke nejaké miesto, oplatí sa ho naplniť kapustovými zvitkami.

Toto jedlo je vhodné na mrazenie, no mali by ste pamätať na niekoľko pravidiel. Najlepšie je rozdeliť si kapustové zvitky na porcie tak, aby ste odobrali presne také množstvo, aké chcete na večeru zjesť.

To vám pomôže vyhnúť sa častému rozmrazovaniu a mrazeniu. Po uvarení sa dajú kapustové rolky ľahko zmraziť. Stačí ich ochladiť a jednotlivo zabaliť do mraziacich vreciek.

Vďaka tomu vydržia dlhšie čerstvé a v chladničke nebudú zapáchať. Ak viete, že ste to s počtom kapustových zvitkov prehnali, už viete, čo s nimi urobiť.

Mali by ste zmraziť plnené kapustové zvitky s omáčkou?

Aj keď je lákavé zmraziť kapustové závitky s omáčkou, nie je to najlepší nápad. Mrazenie môže zmeniť konzistenciu omáčky a ovplyvniť chuť celého jedla.

Bude vodová a bez chuti, pokazí tak chuť samotnej plnenej kapusty. Namiesto mrazenia kapustových závitkov s omáčkou je lepšie pripraviť omáčku tesne pred podávaním.

Omáčku môžete zamraziť aj samostatne, napríklad vo formách na ľad. Kapustové zvitky nechajte bez nej, aby ste nepokazili chuť starostlivo pripraveného jedla.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*