Prísady na cesto:
- 70 dkg hl.múky,
- 5 dkg droždia v 1dl mlieka s trochou cukru,
- 2 malé plechovky kefíru,
- 1 dl oleja,
- dostatok mlieka, aby bolo cesto vláčnejšie a rozdeľte ho na 8 bochníkov. Nemusí kysnúť, môžete s ním pracovať hneď! (je potrebné zvýšiť len kvasnice).
Okrem toho:
- 20 dkg margarínu alebo masla
- 1PL soli
Príprava:
- Zmiešajte 20 dkg margarínu s 1 PL soli a túto zmes rozotrite na cesto, ktoré rozvaľkajte do guľata, na ktoré položte ďalší rozvaľkaný bochník, rozrežte ho na 12 polovíc a zrolujte.
- Rovnako postupujte aj pri ostatných bochníkoch, takže ich bude 48. Potrite vajíčkom, posypte syrom alebo rascou, alebo len osoľte! 😊 a pečte na 180C do zlatista. Treba sledovať.
Leave a Reply