Milovníci kokosu musia tento koláčik vyskúšať, je jednoducho vynikajúci!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice polohr.múky
- 4 polievkové lyžice cukru
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na kokosový krém:
- 15 dkg mascarpone
- 20 dkg strúhaného kokosu
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 9 lyžíc šľahačky
Na vanilkovú vrstvu:
- 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
- 4 polievkové lyžice cukru
- 0,5 dl mlieka
- 7 lyžíc šľahačky
Na vrch:
- 10 dkg čokoládových hoblín
Príprava:
- Vajíčka rozdelíme na dve časti, z bielkov ušľaháme tuhú penu, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku s práškom do pečiva, zmiešame s vaječnou penou a vylejeme na vymastený plech.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď je pripravený, rozrežte ho na polovicu a nechajte vychladnúť.
- Mascarpone, kokos a cukor spolu vymiešame, potom pridáme šľahačku a natrieme na jednu piškótu, ktorú potom opatrne prikryjeme druhou piškótou.
- Medzitým zmiešame puding s cukrom a mliekom, uvaríme a vychladíme, pridáme šľahačku a rozotrieme na piškótu, navrch posypeme hoblinkami čokolády a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!
Zdroj obrázka: lucia_bp
Leave a Reply