Kokosové rezy s vanilkovým krémom a čokoládovou piškótou: Najchutnejšia kokosová dobrota!

Milovníci kokosu musia tento koláčik vyskúšať, je jednoducho vynikajúci!


Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice polohr.múky
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 vrecko prášku do pečiva
Na kokosový krém:
  • 15 dkg mascarpone
  • 20 dkg strúhaného kokosu
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 9 lyžíc šľahačky
Na vanilkovú vrstvu:
  • 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 0,5 dl mlieka
  • 7 lyžíc šľahačky
Na vrch:
  • 10 dkg čokoládových hoblín

Príprava:
  1. Vajíčka rozdelíme na dve časti, z bielkov ušľaháme tuhú penu, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku s práškom do pečiva, zmiešame s vaječnou penou a vylejeme na vymastený plech.
  2. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď je pripravený, rozrežte ho na polovicu a nechajte vychladnúť.
  3. Mascarpone, kokos a cukor spolu vymiešame, potom pridáme šľahačku a natrieme na jednu piškótu, ktorú potom opatrne prikryjeme druhou piškótou.
  4. Medzitým zmiešame puding s cukrom a mliekom, uvaríme a vychladíme, pridáme šľahačku a rozotrieme na piškótu, navrch posypeme hoblinkami čokolády a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!

 

Zdroj obrázka: lucia_bp

 

Written By
More from redakcia
Najlepší makový koláč: Výborný, jemný a mierne sladký!
Mal by sa skladovať na chladnom mieste. Množstvo cukru môžete upraviť podľa...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *