- Robím ich často. Sú vynikajúce. Stojí za to upiecť (namiesto kokosu ho môžete pripraviť aj s orechami).
Prísady:
- 50 dkg hl. múky
- 25 dkg masla alebo margarínu
- 4 žĺtky
- 1 dl mlieka
- 3 dkg droždia
- 1 polievková lyžica cukru
- štipka soli
Náplň:
- 4 vaječné bielky
- 35 – 40 dkg práškového cukru
- 10-15 dkg strúhaného kokosu
- šťava z polovice citrónu
Postup:
- Do múky vmiešame maslo, pridáme žĺtky a droždie namočené v osladenom mlieku a vymiesime.
- Rozdeľte cesto na dve časti, roztiahnite ich na obdĺžnik a polovicu naplňte krémom, zrolujte ho do valca a nakrájajte na hrúbku prsta, druhý plát pečte rovnakým spôsobom pri 180 stupňoch do zlatista.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie.
Leave a Reply