Ingrediencie:
- 2 hrnčeky kryštálového cukru
- 250 g hery
- 250 ml vody
- 2 lyžice kakaa
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 4 ks rozšľahané vajcia
- 70 ml rumu
- 3 lyžice hrubo nastrúhaných orechov
- 2 lyžice múky na vysypanie plechu, alebo formy
Na posypanie
- 8 lyžíc strúhaného kokosu – alebo podľa chuti
Na vymazanie
- 2 lyžice tuku
Postup
- Plech alebo formu vymažte tukom a vysypte múkou.
- 250 ml vody, cukor, nakrájanú heru a kakao dajte do hrnca a zahrievajte, až sa zmes spojí. Nevarte!
- Odstavte zo sporáka, odoberte tri štvrte hrnčeka zmesi a dolejte ho rumom.
- Zvyšok zmesi prelejte do misy, pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, vajcia, orechy a všetko premiešajte.
- Cesto nalejte na vymastený, vysypaný plech alebo do formy a pečte v rúre predhriatej na 170°C 35-45 minút. (Záleží, ako pečie rúra).
- Horúci koláč polejte rumovou zmesou a posypte kokosom.
Dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými :).
Leave a Reply