Koláč LION: Bez pečenia, s pudingom a arašidovým maslom. Deti ho milujú!

INGREDIENCIE
  • 2 balíčky vanilkového pudingu bez cukru (po 40 g)
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 750 ml mlieka
  • cca 400 g sušienok
  • 1 plechovka (cca 500 g) karamelového kondenzovaného mlieka
  • 200 g masla (mäkké)
  • 1/2 šálky arašidového masla
  • výber z: 50 g arašidov alebo 2 tyčinky Lion
  • 100 g mliečnej čokolády + 1 polievková lyžica oleja

PRÍPRAVA
  1. Pudingové prášky zmiešame s 250 ml mlieka. Zvyšok mlieka (500 ml) prevaríme s cukrom (malo by prevrieť). Potom prilejeme pudingy rozmiešané v mlieku, za stáleho miešania metličkou.
  2. Keď je hmota hladká, privedieme ju do varu, potom ju odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť (vložíme do čistej misy, navrch položíme priehľadnú potravinovú fóliu).
  3. Formu na pečenie s rozmermi cca 20 x 35 cm zľahka potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Na spodok dáme 1/3 keksov, navrch natrieme karamelovú zmes, prikryjeme druhou vrstvou keksov.
  4. Mäkké maslo vyšľaháme do nadýchanej hmoty, potom postupne po lyžičkách pridávame, ale v krátkych intervaloch aj vychladnutý puding, pričom hmotu stále šľaháme, kým nebude hladká a jednotná.
  5. Vzniknutú pudingovú hmotu rozdelíme na 2 časti. Jednu časť položíme na sušienky, prikryjeme poslednou vrstvou sušienok. Druhú časť pudingovej hmoty zmiešame s arašidovým maslom a položíme na vrch koláča.
  6. Posypeme nasekanými orechami alebo nasekanými tyčinkami.
  7. Mliečnu čokoládu rozpustíme s olejom a nalejeme na cesto. Vložte do chladničky, ale pred podávaním zohrejte na izbovú teplotu.
DOBRÚ CHUŤ!👌👌👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*