INGREDIENCIE
- 2 balíčky vanilkového pudingu bez cukru (po 40 g)
- 3 polievkové lyžice cukru
- 750 ml mlieka
- cca 400 g sušienok
- 1 plechovka (cca 500 g) karamelového kondenzovaného mlieka
- 200 g masla (mäkké)
- 1/2 šálky arašidového masla
- výber z: 50 g arašidov alebo 2 tyčinky Lion
- 100 g mliečnej čokolády + 1 polievková lyžica oleja
PRÍPRAVA
- Pudingové prášky zmiešame s 250 ml mlieka. Zvyšok mlieka (500 ml) prevaríme s cukrom (malo by prevrieť). Potom prilejeme pudingy rozmiešané v mlieku, za stáleho miešania metličkou.
- Keď je hmota hladká, privedieme ju do varu, potom ju odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť (vložíme do čistej misy, navrch položíme priehľadnú potravinovú fóliu).
- Formu na pečenie s rozmermi cca 20 x 35 cm zľahka potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Na spodok dáme 1/3 keksov, navrch natrieme karamelovú zmes, prikryjeme druhou vrstvou keksov.
- Mäkké maslo vyšľaháme do nadýchanej hmoty, potom postupne po lyžičkách pridávame, ale v krátkych intervaloch aj vychladnutý puding, pričom hmotu stále šľaháme, kým nebude hladká a jednotná.
- Vzniknutú pudingovú hmotu rozdelíme na 2 časti. Jednu časť položíme na sušienky, prikryjeme poslednou vrstvou sušienok. Druhú časť pudingovej hmoty zmiešame s arašidovým maslom a položíme na vrch koláča.
- Posypeme nasekanými orechami alebo nasekanými tyčinkami.
- Mliečnu čokoládu rozpustíme s olejom a nalejeme na cesto. Vložte do chladničky, ale pred podávaním zohrejte na izbovú teplotu.
DOBRÚ CHUŤ!👌👌👩🍳
Leave a Reply