Koláč s jablkovo-škoricovou náplňou a snehovou polevou: Lahodná kombinácia!

Prísady na cesto:
  • 300 g polohr.Múka
  • 100 g Práškový cukor
  • 125 g Maslo
  • 3 ks vaječný žĺtok
  • 1/2 balíčka Prášok do pečiva
  • 1 polievková lyžica kyslá smotana
Na náplň:
  • 4-5 ks jabĺk
  • 200 ml voda
  • 100 g Cukor
  • 1 ks. Škoricový cukor
  • 2 ks. vanilkový cukor
Pre snehovú polevu:
  • 3 Vaječné bielky
  • 6 polievkových lyžíc práškový cukor
Postup:
  1. Múku a prášok do pečiva preosejte cez sito a pridajte rozpustené maslo, cukor a žĺtky. Vymiesime hladké cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte 1-2 lyžice kyslej smotany. Cesto vložte do chladničky.
  2. Jablká nahrubo nastrúhajte a vložte do hrnca. Do hrnca pridajte 200 ml vody a cukor. Varte, kým sa voda úplne neodparí. Nakoniec vmiešajte škoricu a vanilkový cukor.
  3. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na veľkosť plechu na pečenie. Potom položte plát cesta na vymastený a múkou vysypaný plech a popichajte ho vidličkou. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C. Po 10 minútach ho vyberte, rozložte naň jablkovú náplň a vráťte do rúry. Pečte ďalších 15 minút.
  4. Bielka vyšľahajte ručným mixérom do tuha a po častiach pridávajte cukor. Vyšľahané bielky by mali byť nadýchané a lesklé. Na jablkovú náplň rozotrite vyšľahané bielky Znížte teplotu na 120 °C a koláč pečte ešte asi 30 minút. Alebo kratšie/dlhšie – každá rúra pečie inak. Keď snehová poleva začne hnednúť, koláč ihneď vyberte z rúry.
DOBRÚ CHUŤ!
Written By
More from redakcia
Najlepšia avokádová nátierka: Veľmi rýchla a jednoduchá príprava!
Ingrediencie: 1 avokádo 1/2 citróna 1/2 papriky 1 olúpaná paradajka 1 strúčik...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *