Koláčik pre lenivé gazdinky: Rýchly a jednoduchý!

Suroviny: na plech s rozmermi 24×30 cm
  • 150 g polohr. múky
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g kryštálového cukru
  • 750 g višní bez kôstok
  • 500 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 2 dl mlieka

Príprava:
  1. V miske zmiešajte múky, cukor a prášok do pečiva.
  2. Maslo rozrežem na dve polovice a polovicu rozpustím v mikrovlnnej rúre, potom ho vylejem do formy na pečenie. Polovicu múčnej zmesi na ňu navrstvíme. Posypte tvarohom. Na vrch rozdeľte čerešne.
  3. Nasleduje druhá polovica múčnej zmesi. Rozpustím zvyšné maslo a rovnomerne ho pokvapkám.Vajíčka rozšľahám do múky a zmiešam s mliekom, ktoré nalejem na vrch. Nechám to hodinu odstáť. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov 30 minút.
  4. Vyberte, nechajte vychladnúť na vlažnú teplotu, na plechu nakrájajte zúbkovaným nožom. Spodok sa kvôli karamelizácii trochu prilepí na dno plechu, preto po nakrájaní uvoľnite spodok plátkov stierkou, aby ste ich mohli vybrať. Môže sa pripraviť aj s iným ovocím alebo len s tvarohom a hrozienkami. Môžete použiť aj jablká, hrozno, broskyne, kivi atď.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*