Čokoládové brownie je veľmi populárny dezert a niet divu. Kombinácia čokolády a kokosu je úžasná a tento koláč je toho dôkazom…
Stačí niekoľko ingrediencií a lahodný dezert je hneď hotový. Tentokrát pre vás máme kokosovú verziu – s čokoládovou polevou dostane tento dezert aj vás!
Potrebujeme:
- 100 g horkej čokolády
- 170 g masla
- 1/2 lyžičky instantnej kávy
- 200 g cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 1 lyžica kakaa
- štipka soli
- 95 g polohrubej múky
Kokosová vrstva:
- 340 ml kondenzovaného mlieka
- 200 g strúhaného kokosu
Poleva:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 120 g čokolády
Postup:
- Vyhrejeme rúru na 180 ° C. Formu na pečenie (20×20 cm) vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu a maslo. Potom zložíme z plameňa, ale misku s čokoládou a maslom necháme v hrnci s horúcou vodou.
- Pridáme instantnú kávu, cukor, vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
- Postupne pridávame vajcia a miešame.
- Pridáme vanilkovú arómu, polohrubú múku, soľ a kakao. Starostlivo premiešame, aby bola masa dokonale hladká.
- Masu prelejeme do formy a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- V miske zmiešame kondenzované mlieko s kokosom.
- Masu dáme na korpus.
- Pripravíme polevu. V hrnci zohrejeme smotanu na malom plameni – nesmie vrieť! Pridáme kúsky čokolády a zložíme z plameňa. Necháme minútu odstáť a potom premiešame.
- Vylejeme na koláč a dáme na hodinu do chladničky.
Tento dezert bude chutiť každému! Vyskúšajte!
Leave a Reply