Kombinácia čokolády a kokosu je úplne úžasná! Presvedčí vás o tom tento koláčik.

Čokoládové brownie je veľmi populárny dezert a niet divu. Kombinácia čokolády a kokosu je úžasná a tento koláč je toho dôkazom…

Stačí niekoľko ingrediencií a lahodný dezert je hneď hotový. Tentokrát pre vás máme kokosovú verziu – s čokoládovou polevou dostane tento dezert aj vás!

Potrebujeme:

  • 100 g horkej čokolády
  • 170 g masla
  • 1/2 lyžičky instantnej kávy
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 1 lyžica kakaa
  • štipka soli
  • 95 g polohrubej múky

Kokosová vrstva:

  • 340 ml kondenzovaného mlieka
  • 200 g strúhaného kokosu

Poleva:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 120 g čokolády

Postup:

  1. Vyhrejeme rúru na 180 ° C. Formu na pečenie (20×20 cm) vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu a maslo. Potom zložíme z plameňa, ale misku s čokoládou a maslom necháme v hrnci s horúcou vodou.
  3. Pridáme instantnú kávu, cukor, vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
  4. Postupne pridávame vajcia a miešame.
  5. Pridáme vanilkovú arómu, polohrubú múku, soľ a kakao. Starostlivo premiešame, aby bola masa dokonale hladká.
  6. Masu prelejeme do formy a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  7. V miske zmiešame kondenzované mlieko s kokosom.
  8. Masu dáme na korpus.
  9. Pripravíme polevu. V hrnci zohrejeme smotanu na malom plameni – nesmie vrieť! Pridáme kúsky čokolády a zložíme z plameňa. Necháme minútu odstáť a potom premiešame.
  10. Vylejeme na koláč a dáme na hodinu do chladničky.

Tento dezert bude chutiť každému! Vyskúšajte!

Written By
More from Redakcia
Najlepší slávnostný šalát z kuracieho mäsa, šunky, syra a zeleniny! V kuchyni sa po ňom len tak zapráši!
Tento šalát, ktorého recept už nemôže byť jednoduchší, môže zaujať čestné miesto...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *