- Rožtečky sú veľmi jemné, mäkučké a ak máte doma jablká na zvyšok, určite je to najlepší spôsob, ako ich využiť. Nám chutili aj s lekvárovou, makovou a orechovou plnkou.
- Na meranie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 200 ml.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 125 g rozpusteného masla
- Citrónová kôra z 1 citróna
- 1 kocka (čerstvé) droždie
- 2 lyžičky soli
- 3 lyžice cukor kryštálový
- 3 vajcia
- 200 ml kyslá smotana
Náplne:
Jablčná plnka:
- 4-5 ks jablká, cukor a škorica
Orechová plnka:
- Mleté orechy, cukor, 1-2 dl mlieka
- Plnku môžete vyskúšať aj tvarohovú, makovú alebo lekvárovú
Na potretie:
- 2 žĺtky + 2 lyžice mlieka
Leave a Reply