Krehké rožteky z kyslej smotany s jablčnou plnkou: Výborný recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať!

  • Rožtečky sú veľmi jemné, mäkučké a ak máte doma jablká na zvyšok, určite je to najlepší spôsob, ako ich využiť. Nám chutili aj s lekvárovou, makovou a orechovou plnkou.
  • Na meranie ingrediencií použijeme hrnček s objemom 200 ml.
Potrebujeme:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 125 g rozpusteného masla
  • Citrónová kôra z 1 citróna
  • 1 kocka (čerstvé) droždie
  • 2 lyžičky soli
  • 3 lyžice cukor kryštálový
  • 3 vajcia
  • 200 ml kyslá smotana
Náplne:
Jablčná plnka:
  • 4-5 ks jablká, cukor a škorica
Orechová plnka:
  • Mleté orechy, cukor, 1-2 dl mlieka
  • Plnku môžete vyskúšať aj tvarohovú, makovú alebo lekvárovú
Na potretie:
  • 2 žĺtky + 2 lyžice mlieka
Postup:

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*