- Lahodný koláč, s ktorým nie je takmer žiadna práca, je hotový za 15 minút, len nezabudnite počkať, kým vychladne!
Zloženie:
- 45 dkg domácich sušienok.
- 2 balíčky krémového prášku s vanilkovou príchuťou (krém bez varenia)
- 6 dl mlieka
- 2 dl smotany na šľahanie
Na polevu:
- 15 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
Príprava:
- Pripravte instantný vanilkový krém. Zmiešajte sušený krém a mlieko, vyšľahajte mixérom a keď je krémový, odstavte. Vyšľahajte smotanu na šľahanie a vmiešajte ju do krému.
- Sušienky rozdeľte na tri časti. Do pekáča alebo zapekacej misy poukladajte vrstvu sušienok tesne vedľa seba. Na vrch natrite polovicu krému a potom navrstvite ďalšiu vrstvu sušienok. Potrite druhou polovicou krému a prikryte zvyšnými sušienkami.
- Čokoládu rozpustite, pridajte maslo a rozotrite na vrch koláča. Uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby sušienky zmäkli.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply