Krtkova torta na plechu – luxusná chuť, jednoduchá príprava!

Postup:

Žĺtky si oddelíme a spojíme ich s cukrom. Pomocou mixéra si vyšľaháme penu, do ktorej postupne pridávame olej a mlieko. V inej miske si z bielkov vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame.
Teraz po častiach do cesta pridávame sneh a miešame už len zľahka. Cesto vylejeme na plech, kde sme dali papier na pečenie a pečieme asi 30 minút pri teplote 160 stupňov.
Medzitým si uvaríme klasicky puding a necháme vychladnúť. Na prípravu krému si v miske vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou. Zašľaháme k tomu aj puding a nastrúhanú čokoládu a vanilkový cukor. Nakoniec si v miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do krému.
Upečené cesto uprostred vydlabeme a hmotu si odložíme na posýpku stranou. Dávame si pozor, aby sme sa nedostali až na plech a okraje tiež musí zostať pevné.
Banány nakrájané na kolieska naukladáme na cesto a koláč zalejeme krémom. Pekne uhladíme a vrch posypeme upečeným rozdrobeným cestom. Krtkovu torta necháme v chladničke schladiť a môžeme nakrájať na kocky.

VIDEO RECEPT >

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*