Postup prípravy:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenšie pásiky, osoľte a okoreňte.
- Cesnak pretlačte na mäso, nasekajte trocha petržlenovej vňate a dobre premiešajte.
- Do misky s mäsom pridajte kyslú smotanu a nechajte 1 hodinu odstáť.
- Očistite si šampiňóny a nakrájajte na kocky.
- Na panvici nechajte rozohriať olej a zľahka osmažte papriku, nie viac ako 5 minút.
- Pridajte kuracie mäso a smažte bez pokrievky aspoň 10 minút.
- Na záver prilejte zátrepku so šľahačky a múky aby omáčka zhustla. Duste ešte aspoň 10 minút, kým nie je dostatočne hustá a môžete podávať.
Podávajte ešte horúce. Chutí vynikajúco s pohánkou, ryžou alebo aj so zemiakovou kašou. Vďaka tejto omáčke bude mäso mäkučké a šťavnaté. Môžete to podávať ako sviatočné alebo aj ako každodenné jedlo. Podeľte sa o tento recept aj s priateľmi!
1 2
Leave a Reply