Kvas z tejto zeleniny vám pomôže detoxikovať celé telo a potrebujete len pár surovín!

Červená repa je zabúdaná zelenina, na ktorú má mnoho ľudí zlé spomienky hlavne zo školskej jedálne. Realita je taká, že táto zelenina je nielen chutná, ale je aj zdravá.

To môžete vyskúšať na vlastnej koži, keď si pripravíte kvas z červenej repy. Podobne ako iné kyslé potraviny, aj repa v tejto úprave bude veľmi prospešná.

Čo všetko dokáže?

Pozrime sa spoločne na to, čo kvas z červenej repy dokáže. Vie čistiť a regenerovať pečeň, dokáže detoxikovať ľudský organizmus, rovnako ako dokáže pôsobiť preventívne aj v prípade rakoviny.

Ďalej nemožno zabúdať na optimalizáciu tráviaceho systému, alebo aj na to, že zmiernite takzvané kôrnatenie ciev. K tomu všetkému pridajte klady súvisiace s vašim srdcom aj klady týkajúce sa optimalizácie krvného tlaku.

Čo budete potrebovať?

Ako vám kvas z červenej repy prospeje, to už viete. Teraz sa pozrite na to, ako ho pripraviť. Základom bude dostatočne veľká, najlepšie trojlitrová nádoba. Potom čistá utierka, ktorou ju zakryjete, aby sa dovnútra dostal vzduch, ale zároveň nie nečistoty. A potom už stačí iba:

  • 650 g červenej repy
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 250 g trstinového cukru
  • 50 g hrozienok

Príprava je veľmi jednoduchá
Keď máte všetko po ruke, môžete sa pustiť do prípravy. Ako prvú červenú repu olúpte, umyte a nakrájajte skôr na väčšie kocky. Tie následne vložte do pripravenej nádoby.

Tu ich už stačí iba zasypať hrozienkami, múkou a tiež cukrom. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa jednotlivé prísady dostali ku všetkým kúskom repy.

Potom už stačí iba voda, ktorú obsah vašej nádoby zalejete. Tú zakryjete utierkou alebo napríklad kúskom gázy a necháte stáť. Nádoba by mala stáť týždeň na teplom mieste, aby sa aktivovali kvasné procesy. Raz za čas s obsahom zamiešajte.

Po týždni je kvas z červenej repy hotový. Ako prvý ho nahrubo preceďte pomocou klasického cedníka, následne už pomocou plátna. Prelejte do uzatvárateľnej nádoby a konzumujte pravidelne každý deň. Ideálne je dať si 3 polievkové lyžice vždy pred raňajkami, obedom a večerou.

Ak Vás tento článok zaujal, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*