Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké – recept od babičky!

Postup prípravy

1. Krok

Kvasnice roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami nechám kysnúť, kvások pridám do múky posolím dám maslo vymiešam hladké cesto.a nechám ho nakysnúť.

2. Krok

Cesto potom jemne vyvaľkám a vykrajujem 2dcl pohárom kolieska.Poukladám na vymastený plech cesto v strea rozcapkam a dám tam zarobený tvaroh a na vrch tvarohu dám za malú kávovú lyžicu jahodového džemu.

3. Krok

Nechám ešte 10 minút kysnúť na plechu. Potrieme olejom a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 °C.asi 30 min po upečení pokvapkáme vodou a prikryjeme utierkou vtedy sú jemnejšie koláčiky.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*