Potrebujeme:
- 500 g polohr. múky
- 50 g droždia
- 2 vajcia
- 150 g masla (rozpusteného)
- 3/4 šálky mlieka (teplého)
- 5 lyžičiek cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 500 g jahôd
- 1/2 plechovky kondenzovaného mlieka
- 50 g kokosových hoblín
Prísady na drobenku:
- 100 g polohr. múky
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
Okrem toho:
- Plech na pečenie 22/32 cm
- Papier na pečenie (na vyloženie plechu)
Postup:
- Do misky dám rozdrobené droždie, lyžicu cukru, dve lyžice múky, 3 lyžice teplého mlieka, premiešam a dám na teplé miesto vykysnúť.
Do väčšej misky dám múku, cukor, soľ, nalejem vykysnuté droždie, teplé mlieko, pridám vajcia, rozpustené maslo (vychladnuté).
a vymiesim cesto. - Ja vždy miesim kysnuté cesto, kým nie je “lesklé”. Cesto som prikryla utierkou a nechala ho na teplom mieste vykysnúť.
- Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, preložím ho na plech. Vrchnú časť cesta som potrela hmotou kondenzov.mlieka a posypala kokosovými hoblinami.
Z jahôd som odstránila stopky, opláchla ich, osušila papierovou utierkou a položila na koláč. - Z múky, práškového cukru a masla vymiesime mrveničku. Potom posypala na cesto. Cesto som odložila na ďalších 15-20 minút na kysnutie. Rúru som predhriala na 180 stupňov a piekla asi 40-50 minút.
Leave a Reply