POTREBNÉ PRÍSADY
- 750g bravč.stehna(alebo kuracie prsia),
- 4 vajcia,
- soľ,
- strúhanka,
- olej na vysmážanie
Šťava:
- 200ml vody
- 1 pol.lyžica horčice,
- 1 pol. lyžica kečupu,
- 1 pol. lyžica masla,
- 1 pol lyžica oleja,
- 1 čaj.lyžička vegety a mletého čierneho korenia ( nie na kopec)
POSTUP PRÍPRAVY
- Mäso pokrájame na rezne, naklepeme,osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme.
- Vajcia rozšľaháme, mierne osolíme a obalíme v nich strúhankové rezne.
- Hneď vysmážame v oleji a ukladáme opražené šikmo na plech.
- Vysmažíme a pripravíme si šťavu na podliatie : do misky si dáme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, aby sa nám roztopilo maslo. Odporúčam urobiť aspoň 1 a pol dávky až dve.
- S pripravenou šťavou podlejeme rezne, zakryjeme alobalom a pečieme asi 1/2 hod.na 220°C.
Zdieľajte tento skvelý recept na bravčové mäso z rúry so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply