Lahodné domáce langoše, ktoré zmiznú rýchlo ako blesk!

Ingrediencie
Na domáce langoše pre štyri osoby si nachystajte:
  • 750 g hladkej múky do cesta a cca 100 g na podsypávanie
  • 400 ml kefírového mlieka
  • 200 ml prevarenej vody
  • 1 kocku droždia (42 g)
  • 10 g cukru
  • Štipku soli
  • Olej na vyprážanie

Príprava

Najprv si v miske zarobte na kvások. V asi 50 ml prevarenej teplej vody si rozmiešajte cukor a droždie. Voda by mala mať približne 30 °C. Misku s kváskom si prehoďte čistou bavlnenou utierkou a nechajte ju na teplom mieste aspoň pol hodiny, aby kvások pekne vykvasil.

Po pol hodine si preosejte múku do veľkej misy, urobte v nej jamku a kvások do neho prelejte. Nechajte pracovať ešte asi štvrť hodiny a až potom začnite zarábať na cesto. Do múky s kváskom prilejte zvyšok vody a kefír, pridajte štipku soli a cesto rukami vypracujte tak, aby držalo tvar a nelepilo sa na misu ani na vaše prsty. Teraz dajte cesto na hodinu vykysnúť. Misu s ním opäť prehoďte utierkou a nechajte ju hodinu tam, kde vám kvasil kvások.

Po hodine si z cesta vytvarujte bochníčky podľa veľkosti panvice, na ktorej budete langoše smažiť. Bochníčky nechajte ešte asi päť minút a potom si ich rukami roztlačte na typickú langošovú placku. Pritom si ich podsypávajte zvyškom múky. Prstami alebo nožom v ceste ešte pred smažením urobte brázdy, aby sa mala náplň kde uchytiť. Nakoniec langoša do zlatista osmažte na rozpálenom oleji. Podávajte s kečupom alebo paradajkovým pyré, cesnakom a so strúhaným syrom.

Dobrú chuť 😋😋👌👌👌! Zdieľajte tento super recept aj so svojimi priateľmi.

Written By
More from redakcia
Stlačte tento akupresúrny bod na 2 minúty a zistite, ako vám to pomôže so zdravotnými problémami!
Čínska kultúra a medicína verí, že na chodidlách je veľké množstvo dôležitých...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *