Lahodné francúzske zemiaky: Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré doma milujeme!

Prísady:
  • 4 Zemiaky
  • 3 Cibule
  • 2 Polievkové lyžice slaniny alebo ak máte radi môžete dať aj viac
  • 2 Klobásy
  • 4 Vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie podľa chuti
  • 250 ml Šľahačky
  • 3 Vajcia
  • 100 g Tvrdého syra

PRÍPRAVA
  1. Zemiaky uvarte so šupkou a potom ich ošúpte a nakrájajte na plátky. Uvarte 4 vajcia natvrdo. Cibuľu nakrájajte a opečte dozlatista. Klobásu nakrájajte na plátky.
  2. Pripravte si plech na pečenie a dno vymažte masťou. Teraz navrstvite: polovicu uvarených, na plátky nakrájaných zemiakov, potom polovicu cibule; osoľte, okoreňte, položte na ňu klobásu a uvarené, na plátky nakrájané vajcia, slaninu a nakoniec na ňu rozložte zvyšnú cibuľu a zemiaky. Osolíme, okoreníme a polejeme šľahačkou zmiešanou s 3 vajcami a strúhaným syrom.
  3. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 – 40 minút.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*