Lahodné kakaové slimáčiky s bohatou sladkou plnkou a jemným posypom práškového cukru!

Tiež Vás už nebavia slimáky z pekárne? Náplň aby ​​ste v nich ťažko hladali, a cesto je na druhý deň tiež stvrdnuté. Teraz môžete vlastnými silami túto situáciu zmeniť.

Ukážeme Vám tip na báječný recept, kedy sú kakaové slimáky ešte dlho po upečení kypré a vláčne.

Naozaj si pochutnáte Vy, aj všetci členovia Vašej rodiny. Tento recept na kakaové slimáky je proste dokonalý!

INGREDIENCIE

  • 700 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • kocka droždie
  • 3 dl mlieka
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 100 g kakaa
  • 120 g kryštálového cukru

POSTUP

  1. Zarobíme si kvások. Trochu vlažného mlieka zmiešajte s trochou cukru a rozdroleným droždím. Až kvások vzíde, spojte ho so zvyšnými ingredienciami, okrem kakaa a práškového cukru.
  2. Cesto spracujte a uložte do misy, prekryte plátenou utierkou a uložte na teplé miesto. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, môžete s ním začať pracovať.
    Po vykysnutí si cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkajte a vykrojte si podlhovasté obdĺžniky. Premiešajte si v miske kakao a práškový cukor. Touto kakaovou, cukrovou zmesou husto poprášte jednotlivé obdĺžniky.
  3. Začnite namotávať do slimákov. Môžete si pomôcť prstom, alebo opačným koncom varešky. Namotané slimáky prekryte utierkou a nechajte ešte desať minút odpočívať.
  4. Potom si vyložte plech papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečte 20 minút na 180 stupňov. Hotové slimáky môžete znovu poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť a podeľte sa o super recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*