Lahodné koláče z kysnutého cesta s tvarohom a ovocím: Nepoznám nikoho, kto by ich nemal rád!

Ingrediencie:
Cesto:
  • 250 ml – mlieko
  • štipka soli
  • 2 ks – žĺtka
  • 100 g – hera
  • 500 g – hl. múka
  • 100 g – cukor
  • 1/2 kocky – droždie
  • 1 lyžica – rum
Tvarohová plnka:
  • 250 g – tvaroh
  • 1/2 bal. – vanilkový puding
  • cukor podľa chuti
  • prípadne mlieko na zriedenie
Posýpka:
  • 100 g – krupicový cukor
  • 100 g – hrubá múka
  • 100 g – maslo
Suroviny na dokončenie:
  • ríbezle alebo iné ovocie
  • vajíčko na potretie

Postup:
  1. Najprv si urobíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.
  2. Do múky vmiešame soľ, kvások, heru a žĺtka a spracujeme na hladké cesto.
  3. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.
  4. Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hustotu upravíme mliekom tak, aby šiel tvaroh vytlačiť z vrecúška na zdobenie.
  5. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu stlačíme. Na každé koliesko vytlačíme tvaroh a doprostred dáme ríbezle.
  6. Posýpku vytvoríme miešaním všetkých surovín medzi prstami. Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.
Dobrú chuť! 😋
Ak sa Vám recept na kysnuté koláčiky páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*