Úžasne šťavnatý koláč z hrnčeka s jablkami a kakaom!

  • Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. Zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 2 dl.

Potrebujeme:
  • 4-5 ks veľkých jabĺk
  • 2,5 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček kr. cukru
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • ½ hrnček oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 prášok do pečiva
  • džem, kyslá smotana a čokoláda


Postup:
  1. Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske zmiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricou, kakao (nemusíme), jedlú sódu, prášok do pečiva.
  2. Pridáme aj jablká a spojíme. Väčší plech (cca30x40) si vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút. Ak máme menší plech, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170 ° C, aby sa prepiekol.
  3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*