Potrebujeme:
- 5 bielkov
- 200 g práškový cukor
- 200 g lieskových orieškov
Krém:
- 100 g masla
- 5 žľtkov
- 200 g cukru
- 2-3 čokolády (asi 80 g)
Postup:
- Lieskové oriešky prípadne prepečieme desať minút v rúre. Stiahneme šupky a pomelieme. Zmiešajte práškový cukor s mletými lieskovými orieškami a dáme nabok.
- Rozšľaháme bielky do pevnej snehovej hmoty. Pomaly pridáme orechy zmiešané s práškovým cukrom a za stáleho miešania ich do snehu starostlivo zapracujeme . Cesto má byť vzdušné.
- Nalejeme hmotu na menší plech (je 24×24 cm), pokrytý papierom na pečenie . Pečieme 30 minút pri teplote 175 ° C. Ku koncu vyskúšame špáradlom, či je cesto upečené.
- Kým sa cesto pečie pripravíme si krém: maslo by malo mať izbovú teplotu. žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Dáme variť nad slabý oheň najlepšie do vodného kúpeľa. Ak je hmota teplá, pridáme čokoládu za stáleho miešania a varíme krém, kým pekne nezhustne.
- Na cesto ktoré je vychladnuté natiahneme krém ešte za tepla. Horcúcim nožom vyhladíme povrch.
- Keď sa koláč vychladí nakrájame štangličky. Sú výborné ku káve, cesto je ľahké, orechové. Kto miluje oriešky a čokoládu bude aj tento koláč.
Leave a Reply