Lahodné, orieškovo-rumové rolky, ktoré musíte vyskúšať: Na stole sa dlho neohrejú!

  • Rolky sú venované môjmu neodolateľnému synovcovi Davidovi, ktorý bol mojou inšpiráciou pre niečo nové…

Ingrediencie
CESTO:

  • 1 kg hladkej múky
  • 50 dkg margarínu
  • 4 dl kyslej smotany
  • štipka soli

PLNKA:

  • 25 dkg mletých vlašských orechov
  • 20 dkg cukru
  • 10 dkg hrozienok
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 1 lyžica medu
  • 1 citrón – strúhaná kôra
  • pol lyžičky škorice
  • 2 dl horúceho mlieka
  • 2 polievkové lyžice (spolu) strúhanky

Príprava

  1. Cesto: Zmäknuté maslo zmiešame s múkou a soľou tak, aby sa maslo úplne rozpadlo a až potom pridáme jednu smotanu, premiešame (môžeme použiť mixér) a z cesta odoberieme toľko múky, aby sme získali kompaktnú zmes, potom pridáme druhú kyslú smotanu do časti, ktorá zostala múčna. Pomocou nástavca na cesto miešame, kým nebude kompaktné. Nechajte ho v chladničke dve hodiny alebo lepšie cez noc.
  2. Náplň:Vlašské orechy, cukor, škoricu, hrozienka, med a nastrúhanú citrónovú kôru zmiešame a všetko zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame a potom pridáme 2 polievkové lyžice strúhanky.
  3. Po vybratí z chladničky toto množstvo rozdeľte na dve časti. Vezmeme prvú časť a rozvaľkáme na tenko na obdĺžnik s rozmermi 60×60 cm. Potom rovnobežne s protiľahlými dlhšími stranami dáme plnku dva cm do okraja, raz preložíme a natenko potrieme rozšľahaným žĺtkom, potom znova preložíme a odrežeme a trochu posunieme alebo všetko preložíme na jednu stranu . Pokračujte v procese, kým sa cesto nespotrebuje. To isté zopakujte s druhou polovicou cesta.
  4. Vzniknuté rolky poukladáme vedľa seba a nakrájame na 4 cm dlhé sušienky. Pečieme pri 180°C 20 minút.
  5. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

Dobrú chuť a nezabudnite tento chutný recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*