Lahodný, domáci krémeš, ktorý musíte vyskúšať!

Potrebné prísady:
  • 28 dkg hladkej múky
  • 10 dkg cukru múčka
  • 1 lyžička jedlej sódy alebo prášku do pečiva
  • 5dkg rozpustené Hery alebo masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica tekutého medu
  • štipka soli
Krém:
  • 1L mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 25 dkg Hery alebo masla
  • 4 žĺtky
  • 15-20 dkg cukru
  • 2 -3 smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:
  1. Zmiešame múku s jedlou sódou, pridáme ostatné suroviny a na doske vypracujeme vláčne cesto. Ako každé medové cesto, aj toto by malo chvíľočku odpočívať v chladničke.
  2. Cesto si rozdelíme na 2 diely, z každého vyvaľkáme plát s rozmermi plechu. Pláty pečieme na obrátenej strane (pláty na seba dobre sedia a lepšie to vyzerá) vymasteného a vysypaného plechu – cesto naň prenesieme pomocou valčeka. Upečieme do ružova.
  3. Krém: V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky a cukor. Do zvyšku mlieka pridáme žĺtky a dáme variť. Tesne pred bodom varu prilejeme zvyšok mlieka s pudingom a vymiešame hladkú pudingovú kašu. Po vychladnutí zašľaháme zmäknutý tuk – mal by mať izbovú teplotu.
  4. Upečené cesto dáme do plechu, rozotrieme pudingový krém, na to natrieme ušľahanú šľahačku a prikryjeme druhou medovým cestom. Uchovávame v chladničke, krémeše sú najlepšie na druhý deň, kedy medové pláty zvláčnia.
DOBRÚ CHUŤ!👩‍🍳👌😋

 

Autor receptu Lucia Kratochvílová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*