- Drobivý spodok, jablká so škoricovou vôňou a na vrchu krém na báze citrónovej peny je presne to, čo som dnes potrebovala.
Zloženie:
Cesto:
- 400 g celozrnnej polohr. múky (na krehké cesto)
- 1/3 šálky práškového cukru
- 200 g masla
- 2 PL bravčovej masti
- 5 žĺtkov
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Citrónová pena:
- 5 vaječných bielkov
- štipka soli
- 1/2 šálky cukru
- 1 citrónový kisel (prášok)
Okrem toho:
- štipka škorice
- veľký pohár pečených jabĺk
Postup:
- V miske zmiešame maslo, žĺtky, múku, masť, prášok do pečiva a práškový cukor a vypracujeme vláčne cesto. Rozdeľte ho na dve časti (väčšiu a menšiu), zabaľte do potravinovej fólie a vložte na pol hodiny do chladničky (ja som ho dala do mrazničky).
- Na vymastený plech nastrúhame väčšiu časť cesta na hrubom strúhadle. Spodnú časť pečieme 15 minút pri teplote 190 stupňov.
- Medzitým si pripravte penu: bielky vyšľahajte do tuha so štipkou soli. Keď sú dobre vyšľahané, postupne pridávajte cukor a potom kisel (prášok).
- Upečené cesto vyberieme z rúry, navrstvíme naň pečené jablká so škoricou, vyšľahané bielky a zvyšné cesto. Opäť pečieme približne 35 – 40 minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply