Lahodný karamelový koláč, ktorý je ideálny na sviatky aj na bežný deň!

Chuťovo výborný a pomerne jednoduchý na prípravu.

Zloženie:
Cesto:
  • 4 žĺtky
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 3 poháre polohrubej múky
  • 1 balíček margarínu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
  • 1/2 litra hustej smotany 32%
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 citrónové želé
Zostávajúce:
  • 1 plechovka karamelovej hmoty
  • mandle

Príprava:
  1. Na misky vysypte múku, pridajte lyžičku prášku do pečiva a 1/2 šálky cukru a na kúsky rozdrvenú kocku margarínu.
  2. Celé to nakrájajte nožom na jemnú drvinu, potom pridajte 4 žĺtky a vypracujte cesto, kým nebude jednotné.
  3. Potom cesto rozdelíme na dve polovice (upečieme 2 pláty).
  4. Polovicu cesta dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a rozotrieme po celej jeho ploche. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov cca 25-30 min., sledujeme. To isté urobíme s druhou polovicou, výsledkom čoho budú dva pláty. Koláč môžete upiecť vopred, aby bol drobivý.
  5. Prípravte krém. Nalejte do misky pol litra vychladenej 32% hustej smotany, pridajte pol pohára práškového cukru a prešľahajte. Potom v pohári vody rozpustíme 2 želé a po vychladnutí ich pridáme do nášho krému a poriadne premiešame.
  6. Prvý plát dáme na spodok plechu a potrieme krémom a potom naň položíme druhý. Vrch koláča potrieme hmotou s príchuťou karamelu a posypeme mandľovými lupienkami.
  7. Cesto necháme 2-3 hodiny v chladničke, aby sa všetko spojilo.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*